Danmarks Fiskeriforening er sat i verden for at hjælpe danske fiskeres interesser. Hjælpen omfatter alt fra aktiv deltagelse i fiskeripolitikken til rådgivning af fiskere og markedsføring af fisk til forbrugerne.

 

Fiskeriet i Danmark indtjener mange penge til landet. I 2016 landede fiskekuttere og trawlere fisk for omkring 3,6 milliarder kroner, og langt den største del af fangsten blev solgt til udlandet. Eksporten af fisk svarer til omkring to procent af Danmarks samlede eksport.

 

Der har været fiskeri i Danmark siden de ældste tider, og redskaberne var fra begyndelsen grundlæggende de samme, som vi bruger i dag: garn, ruser og kroge (selv om hovedparten af fisk i dag bliver fisket med trawl). Men det er ikke lige så let at være fisker i Danmark i dag som det før har været, så Danmarks Fiskeriforening har en stor opgave.

 

Antallet af danske fiskefartøjer har været i konstant tilbagegang i en årrække. Antallet af fartøjsejere er næsten halveret i løbet af de seneste 20 år. Og der arbejder også klart færre fiskere på bådene end for 20 år siden – knap 4.000 i dag.

 

Fiskeriets indtjening er i høj grad påvirket af, hvor meget der må fiskes, og hvordan priserne på fisk udvikler sig. Mængden fastlægges i stort omfang i EU. Hvert år bliver det besluttet, hvor store mængder der må fanges af kvoterede arter det kommende år.

 

En fremtid som fisker appellerer til de unge, der gerne vil prøve sine kræfter af i det fri. Her er ingen 8 til 16 arbejdstider, og ens løn er i høj grad afhængig af, hvor mange fisk man fanger.

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.