Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende faglig forening for billedkunstlærere i grundskolen og lærerstuderende med undervisningsfaget billedkunst, samt andre undervisere i billedkunst.

 

Foreningen arbejder for at fremme forståelsen for billedkunstfagets nødvendige plads i hele skoleforløbet, som et kreativt og innovativt fag der udvikler elevernes billedsproglige kompetencer og visuelle dannelse.

 

Billedkunstfaget er inden for de seneste mere end 15 år løbende blevet nedprioriteret i både folkeskolen, gymnasiet og på læreruddannelsen. Det sker samtidig med at vi lever i en verden fyldt med visuelle indtryk, som både sætter dagsordenen og er det kit der binder mennesker sammen i sociale og professionelle netværk. Ingen nyheder uden billeder. Det er ofte kun en nyhed, hvis der er gode billeder i det.

 

Forståelsen af billeder, visuelle fænomener og kunst i særdeleshed bør ikke være forbeholdt de få. Det er vigtigt, at alle børn og unge får lige adgang til både at være skabende, kreative og innovative, for derigennem at udvikle deres visuelle kompetencer, livsduelighed og kulturelle dannelse.

 

Det obligatoriske antal billedkunstlektioner i folkeskolen udgør 3 % af det samlede lektionstal i et barns skoleforløb fra 1. til 9. klasse. Den ringe prioritering og fagets manglende status, står i skærende kontrast til, hvilke kompetencer der efterspørges i dag og i fremtiden. Her står kommunikation, kreativitet og innovation højt på kompetencelisten. Kompetencer som er selve DNA’et og grundfagligheden i faget billedkunst.

 

 

Derfor arbejder Danmarks Billedkunstlærere for at billedkunst skal blive et obligatorisk fag i hele skoleforløbet, afsluttende med en prøve i 9. kl. Undervisningen skal ligeledes varetages af linjefagsuddannede lærere i hele skoleforløbet.

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.