Rigtig mange mennesker bor i byer, og knap så mange bor på landet og på de danske øer. Når der ikke er så mange mennesker i nogle områder, giver det både udfordringer og fordele. Center for Regional- og Turismeforskning undersøger og kommer med forslag til f.eks. politikere, hvordan udfordringer kan løses, og hvordan de gode ting kan udvikles til at blive endnu bedre og forhåbentlig inspirere andre.

 

Områder uden for de større byer i Danmark har mange ressourcer og kan tilbyde helt unikke rammer for lokalbefolkning og virksomheder. Selvom disse områder også udfordres af befolkningstilbagegang, svag økonomisk vækst og faldende beskæftigelse, kan de på samme tid tilbyde attraktive muligheder, som ikke kan findes i større byer. Center for Regional- og Turismeforskning har siden 1994 opbygget en stor erfaring og ekspertise i at belyse og analysere både udfordringer og unikke, lokale ressourcer.

 

Center for Regional- og Turismeforskning forsker i udvikling af yderområder og øer, arbejdsmarked og uddannelse, turisme samt lokale fødevarer og innovation i små virksomheder. Centeret leverer forskningsbaseret viden og samfundsøkonomiske analyser om og til regioner, kommuner og virksomheder med fokus på danske yderområder.

 

CRT’s forskning giver dels samarbejdspartnere overblik over den aktuelle situation inden for et givent område. Det kan være at sætte tal på turismens omfang, udvikling, betydning og potentiale – både i det enkelte område og i hele landet. Ved hjælp af regionaløkonomiske modeller kan CRT også beregne effekter af nye initiativer, politikker m.m. eller beregne den fremtidige udvikling – fx behovet for arbejdskraft i de enkelte egne af landet.

 

CRT’s fornemmeste opgave er at producere relevant viden og formidle den til samarbejdspartnere, så de er i stand til at træffe beslutninger på et solidt grundlag.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.