Børnesagens Fællesråd er Danmarks ældste uafhængige børnerettighedsorganisation. Rådet er et netværk af 20 landsdækkende organisationer, der arbejder for at sikre fattige og udsatte børn en tryg og god opvækst. Netværkets værdigrundlag er FN’s Børnekonvention.

 

Børnesagen er en demokratisk organisation. Repræsentanter fra foreningerne mødes årligt til Børnesagens Fællesrådsmøde for blandt andet at drøfte det kommende års aktiviteter og vælge medlemmer til Børnesagens bestyrelse. Børnesagen er bl.a. medlem af Rådet for Menneskerettigheder.

 

Børnesagen har 20 landsdækkende medlemsorganisationer i Danmark, der til sammen arbejder med og for over 500.000 børn og unge. Deres mandat og værdigrundlag er FN’s Børnekonvention, og de er med til at rapportere til FN’s Børnerettighedskomite om, hvordan forholdene er for børn i Danmark.

 

Rådets vision er et Danmark uden børnefattigdom – et Danmark, hvor børns ret til deltagelse, selvbestemmelse, sundhed, udvikling og tryghed er realiseret.

 

Børnesagen mener, at børn fra familier med knap økonomi i større eller mindre omfang oplever, at de ikke har adgang til at få dækket deres behov for tilstrækkelig og nærende mad, passende tøj, en rimelig bolig, og at de bliver hindret i de forskellige former for udvikling, som er beskrevet Børnekonventionen.

 

Børn, der har gode opvækstbetingelser, som trives i skolen og som har positive sociale relationer til voksne, begår sjældent kriminalitet, siger rådet. Den ungdomskriminalitet, der begås, har massiv social slagside.

 Børn fra familier med knap økonomi oplever at være afskåret fra at deltage i fx fritidsaktiviteter, som er vigtige for deres udvikling.

 Børnesagens Fællesråd er fortaler for et samfund, der ikke sender børn i fængsel.  De mener at, det er mere effektivt med forebyggende indsats, end det er at svinge pisken. Og samtidig er det mere værdigt over for det enkelte menneske.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.