Børnerådet er fortaler for alle børn og unge i Danmark. Det statslige råd arbejder for at sikre børns rettigheder, udvikling og trivsel. Rådets vision er, at børn og unge i Danmark trives og bliver set og hørt. Derfor taler rådet børns sag og sætter aktuelle spørgsmål om børn og unges liv til debat.

 Rådet beskæftiger sig med alt fra børns fritidsliv, skole og familie til deres rettigheder og retsstilling, og det råber op, hvis politikerne glemmer at tænke på børnene.

 Fundamentet for Børnerådets arbejde er FN's Børnekonvention. Den fastslår, at børn altid skal høres og tages med på råd, når man træffer beslutninger, der har betydning for dem. Det er Børnerådets opgave at overvåge og vurdere, om Danmark hele tiden sørger for det.

 Når politikerne barsler med en ny lov, der har betydning for børn, skal de altid høre Børnerådets holdning. Hvis rådet får øje på en politisk beslutning eller en måde at håndtere reglerne på, som det ikke forstår eller synes er helt rigtig, kan det bede myndighederne om at forklare sig.

 Børnerådet mener, at børn er medborgere i samfundet med borgeres rettigheder. De skal kende disse rettigheder og være i stand til at kræve deres ret. Børn og unge har også krav på omsorg og beskyttelse, og det skal staten sørge være med til at sikre.

Alle børn og unge skal desuden opleve, at de hører til og kan gøre en forskel. Børnerådet inddrager selv børnene og de unges egne synspunkter i sit arbejde og giver dem mulighed for at tage del i samfundsdebatten. Børn og unges perspektiv, tanker, meninger og oplevelser er nemlig vigtige bidrag til udviklingen af samfundets syn på børn, og børnenes holdninger og forslag er med til at forbedre det politiske arbejde.

 

 

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.