Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper udsatte mennesker, hjemløse, misbrugere og deres børn.

 Blå Kors forebygger og behandler afhængighed af alkohol og andre rusmidler og hjælper socialt udsatte. Organisationen vil være de socialt udsattes talerør og samfundets vigtigste partner i kampen mod misbrug. De vil sætte den danske alkohol- og rusmiddelkultur på dagsordenen, fordi de ønsker et samfund uden misbrug af alkohol og andre rusmidler og uden socialt udsatte.

 

Blå Kors arbejder ud fra et kristent menneskesyn. Den har - ud over sine 460 ansatte - omkring 2400 frivillige og 1600 medlemmer. Alle bidrager de til at hjælpe udsatte mennesker og forebygge alkoholproblemer og give mere livskvalitet til udsatte og misbrugere samt deres familier.

 

Blå Kors driver blandt meget andet et behandlingscenter, fem børnestøttecentre, telefonrådgivning, syv forsorgshjem, 11 sommerlejre for udsatte børn og unge, et behandlingshjem for unge hashmisbrugere og ti væresteder.

 

Blå Kors blev grundlagt i 1877 i Schweiz af præsten Louis-Lucien Rochat, som med Guds ord og nærvær ville hjælpe mennesker med alkoholproblemer og deres familier. I Danmark blev Blå Kors stiftet i 1895 af biblioteksassistenten Hans Ostenfeld. Dengang var afholdenhed midlet, næst efter Guds ord, til at hjælpe og redde mennesker, der var kommet i nød på grund af alkohol.

 

I nyere tid har Blå Kors været med til at sætte fokus på, at det ikke kun er alkohol- og stofmisbrugeren, der skal hjælpes, men at børnene og familien også har brug for støtte og behandling til at bearbejde traumatiske oplevelser, til at lære at fungere som familie og ikke mindst for at fore-bygge, at børnene selv ender i misbrug som voksne.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.