Beredskabsforbundet er organisationen for de 7.000 danskere, som er frivillige i det danske redningsberedskab. Når Danmark bliver udsat for ekstreme storme eller oversvømmelser, gør de en afgørende indsats for at mindske skaderne.

 

Forbundet har eksisteret i over 80 år under forskellige navne, men det har altid bygget på frivillighed, og det har altid handlet om samme mål: At hjælpe til, når mennesker er i nød. Det hele begyndte i 1934 med frygten for en ny stor krig i Europa. I Danmark skabte det et ønske om at styrke beskyttelsen af civile mod luftangreb, og derfor stiftede man Dansk Luftværnsforening, som sørgede for, at kældre og lofter var ryddet. Da anden verdenskrig brød, kom organisationen til at udgøre rygraden i et omfattende frivilligt beredskab under besættelsen. Og efter krigen fortsatte den med at stå til rådighed, når landet var i fare. I de senere år er det dog ikke truslen om krig, men klimaforandringer og udsigten til endnu mere ekstreme vejrsituationer, som har sat dagsordenen.

 

Det danske redningsberedskab består af et kommunalt beredskab og af Beredskabsstyrelsen, som hører under staten. Det kommunale redningsberedskab tager sig af hverdagens mindre problemer, og Beredskabsstyrelsen træder til, når det drejer sig om store ulykker eller katastrofer.

De 7.000 frivillige hjælper de professionelle i enten det ene eller det andet beredskab, og de er alle repræsenteret af Beredskabsforbundet.

 

Forbundet oplyser om de frivillige og deres indsats, og samtidig ønsker det også at uddanne og ruste alle danskere til at kunne tage vare på sig selv, andre og boligen: at blive bedre til til selvhjælp og mere handledygtige ved ulykker og katastrofer. Det kalder forbundet for ”robuste borgere”, og det mener, at vi på den måde får mere tryghed for både den enkelte dansker og for hele samfundet.

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.