Arctic Consensus er en tværgående samarbejdsplatform, der koordinerer og leder samarbejder og projekter. Det indebærer at formidle viden om og forstærke relationerne mellem Arktis og Danmark/EU. Forankret i Grønland og Nordjylland er arbejdet fokuseret på tre niveauer; lokalt, nationalt og internationalt.

 

Platformen blev lanceret i 2013 af nordjyske politikere, embedsfolk, erhverv- og universitetsfolk for at styrke samarbejdet mellem Grønland, Nordjylland og det øvrige Arktis.

 

Visionen er at fremme vækst og udvikling både i Grønland, i det øvrige Arktis samt i Nordjylland, på tværs af erhverv, uddannelse, forskning og kultur. Arctic Consensus fungerer som platform og bindeled for mere og bedre samarbejde med henblik på at vækst, beskæftigelse og udvikling skal komme alle parter til gode.

 

Behovet for samarbejde mellem de arktiske regioner vokser på baggrund af et øget fokus på Arktis i de seneste år. Udvikling og vækst skal omsættes til samfundsmæssige og økonomiske fordele i de nordatlantiske regioner. Hvis man ser på udviklingsmuligheder i Grønland, er blandt andet den grønlandske befolkning et af nøgleelementerne i form af den lokale erfaring og viden. Arctic Consensus bringer, gennem forskellige typer af samarbejder, den lokale viden i spil, som er med til at skabe fremdrift og udvikling. Dette er samtidig funderet i den tætte forbindelse der er skabt mellem Grønland og Nordjylland. Relationerne er skabt på tværs af forskning, kultur, uddannelse, erhverv og sociale relationer.

 

Når den lokale viden og erfaring anvendes resulterer det i bedre nationale løsninger. Det er afgørende for Grønlands udvikling, at den sker på basis af lokal viden med et indgående kendskab til de lokale forhold og respekt for landets kultur og natur. Gode hensigter kan ikke erstatte erfaring og viden om lokale forhold.

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.