Et godt arbejdsmiljø betyder, at vi har det godt, når vi er på arbejde. Det handler om, at vi ikke kommer til skade på grund af vores job, at vi har det godt med vores kolleger, at vi arbejder i gode lokaler uden støj, og mange andre fysiske, psykiske og sociale ting. Et godt arbejdsmiljø giver glade medarbejdere. Et dårligt arbejdsmiljø kan betyde, at vi bliver syge af at gå på arbejde.

 

Folketinget laver love om, hvordan arbejdsmiljøet skal være på de danske arbejdspladser. Arbejdstilsynet tager rundt og tjekker, at reglerne bliver overholdt. Branchefællesskaberne for arbejdsmiljø vejleder og informerer arbejdspladserne om, hvordan de kan arbejde med arbejdsmiljøet i det daglige. I Arbejdsmiljørådet taler repræsentanter for arbejdsgivere og medarbejdere med hinanden om, hvordan arbejdsmiljøet i Danmark kan gøres endnu bedre.

 

Arbejdsmiljørådet giver beskæftigelsesministeren gode råd om arbejdsmiljøet. Det betyder, at Arbejdsmiljørådet fx sender forslag til ministeren om, hvordan love og regler kan forbedres. Arbejdsmiljørådets styrke er, at man tager højde både for arbejdsgiverenes og for medarbejdernes interesser og behov. Det har stor betydning for, hvordan reglerne kommer til at fungere på arbejdspladserne.

 

For eksempel blev man for nylig opmærksom på, at nogle får eksem, når de arbejder med et stof, der hedder epoxy. Det bruger man blandt andet, når man laver vinger til vindmøller. Ministeren bad Arbejdsmiljørådet se på, hvordan man kan forhindre, at dem der arbejder med epoxy, bliver syge. Arbejdsmiljørådet besøgte en vindmøllefabrik og snakkede med læger og forskere og blev derefter enige om 18 gode råd, som blev sendt til beskæftigelsesministeren, og som ministeren efterfølgende har bakket op om.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.