Amnesty International er en verdensomspændende organisation, der arbejder for alle menneskers lige adgang til grundlæggende menneskerettigheder. Amnesty blev stiftet i London i 1961, og den danske afdeling blev oprettet tre år senere.

 

Grundlaget for Amnestys arbejde er FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder, der opstiller 30 rettigheder, som alle borgere i verden skal nyde godt af – fra adgang til retfærdige retssager, uddannelse, sundhed og asyl til forbud mod diskrimination, tortur og dødsstraf. Verdenserklæringen blev udarbejdet i 1948 i kølvandet på de to verdenskrige og skabte håb om en fremtid fri for de overgreb og krænkelser, som verden netop havde oplevet.

 

Amnesty er uafhængig af økonomiske, politiske og religiøse interesser. Vi modtager ikke statsstøtte, men er finansieret af de syv millioner medlemmer og støtter over hele verden, som bakker op om vores arbejde. De 85.000 er danske.

 

Som global bevægelse handler en stor del af vores aktivisme om at hjælpe mennesker, der bliver undertrykt eller uretfærdigt fængslet. Gennem hasteaktioner sender hundredtusindvis af medlemmer appeller til myndighederne om at ændre en afgørelse, løslade en fange eller sikre retfærdighed. Vores historie viser, at det gør en forskel.

 

Amnesty skaber opmærksomhed om de uretfærdigheder, der finder sted i verden. Vi kæmper for retssikkerhed, for retten til at tænke og tale frit, for retten til at bestemme over egen krop, for en international straffedomstol for krigsforbrydere, for en våbenhandelstraktat, der forhindrer salg af våben til lande, der bruger dem mod civile, og for beskyttelse af flygtninge. Og vi arbejder imod dødsstraf, overvågning og magtmisbrug.

 

Amnesty International modtog Nobels Fredspris i 1977. 40 år senere fortsætter vi indsatsen for at dokumentere overgreb og brud på menneskerettighederne. Vi mener, at alle skal behandles ordentligt – og vi forsvarer dem, der ikke bliver det. Vi ønsker lige rettigheder for alle og frihed til at være den, du er.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.